Wil je als beginner prachtige luchtfoto’s en video’s maken met een drone? Dan is de DJI Mini 3 een uitstekende keuze voor jou. Deze drone voor beginners is compact, lichtgewicht en betaalbaar, maar heeft ook een geweldige camera en veel slimme functies. In deze blog post vertellen we je het belangrijkste wat je moet weten over de DJI Mini 3  wanneer je op zoek bent naar een drone voor beginners.

DE DJI MINI 3: EEN KLEINE DRONE VOOR BEGINNERS MET GROTE MOGELIJKHEDEN

De DJI Mini 3 is niet de nieuwste drone van DJI, de marktleider op het gebied van drones. De nieuwste drone van DJI is de Mini 4 Pro, echter is de Mini 3 kwa prijs en kwalitatief het goedkoopste alternatief als drone voor beginners. De Mini 3 heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de Mini 2, zoals:

  • Een langere vliegtijd: de Mini 3 kan tot wel 38 minuten vliegen met de standaard batterij.
  • Een betere camera: de Mini 3 heeft een 12-megapixel camera met een vast diafragma van f/1.7. De drone kan foto’s maken in 48-megapixel en HDR video’s maken in 4K resolutie met 30 frames per seconden en heeft een digitale zoomfunctie tot 4x.
  • Een betere beeldstabilisatie: de camera is bevestigd aan een drie-assige gimbal, die zorgt voor een vloeiende en stabiele beeldkwaliteit. De gimbal kan ook verticale opnames maken, perfect voor social media zoals TikTok, Instagram, Facebook en YouTube shorts!

De Mini 3 weegt slechts 249 gram! Hierdoor heb je geen A1/A3 certificaat nodig! Dat maakt het een geschikte drone voor beginners. Al raden we je wel aan om in ieder geval de theorie door te nemen. Dan ben je op de hoogte van de regels voor het vliegen met een drone. Lees in deze Blog Post meer over de regels.

De Mini 3 wordt geleverd met een afstandsbediening die je kunt verbinden met je smartphone via de DJI Fly app. Met deze app kun je ook allerlei instellingen aanpassen, zoals de vliegmodi, de camera-instellingen en de intelligente functies.

DE VOORDELEN VAN DE DJI MINI 3

De DJI Mini 3 heeft veel voordelen voor beginners die willen beginnen met drone fotografie. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Draagbaarheid: De Mini 3 is een van de kleinste en lichtste drones op de markt, waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen.
  • Prijs: De Mini 3 is een van de goedkoopste drones van DJI, maar levert niet in op kwaliteit. De prijs van de DJI Mini 3 met DJI RC-N1 is op dit moment € 449 op Amazon (link).
  • Prestaties: De Mini 3 is een krachtige drone die stabiel en soepel vliegt, zelfs bij matige wind. De camera levert scherpe en heldere beelden, met een goede kleurweergave en dynamisch bereik.
  • Functies: De Mini 3 heeft veel leuke en handige functies die je helpen om creatieve en professionele foto’s en video’s te maken.

GROOTSTE NADEEL VAN DE DJI MINI 3

De DJI Mini 3 is niet perfect, en heeft ook een nadeel die je moet overwegen voordat je hem koopt:

  • Geen obstakeldetectie: De Mini 3 heeft geen sensoren aan de voor-, achter- of zijkanten, waardoor hij geen obstakels kan detecteren of ontwijken. Dit betekent dat je extra voorzichtig moet zijn bij het vliegen in complexe omgevingen.

Daarom raden we je DJI Care Refresh aan voor slechts € 59 per jaar (link).

Conclusie: DE DRONE VOOR BEGINNERS!

Als je een beginner bent en je wilt vooral in open vlaktes vliegen en je bent een voorzichtig persoon, dan is onze mening dat de DJI Mini 3 de perfecte drone voor is.

MUST HAVE: DJI CARE REFRESH

Vergeet vooral niet om DJI Care Refresh voor minimaal een jaar bij te bestellen. Dit is een service die je beschermt tegen schade of verlies van je drone. Voor slechts € 59 krijg je een jaar lang dekking voor drie vervangingen van je drone (link). Als je je drone kapot vliegt, betaal je slechts € 45 voor een nieuwe. Als je je drone volledig kwijt raakt, betaal je slechts € 179 voor een nieuwe. Je mag de drone drie keer stuk vliegen, waarvan je de drone twee keer kwijt mag raken. Je kunt DJI Care Refresh direct bij de drone er bij kopen. Deze extra zekerheid van DJI maakt dit tevens een goede drone voor beginners. Let op dat je binnen 48 uur DJI Care Refresh activeert, nadat je je drone geactiveerd hebt.

JE DJI MINI 3 LATER WEER VERKOPEN?

Als je het vliegen met je drone onder de knie hebt en je wilt meer functies, dan kun je je drone weer verkopen voor iets minder, want dat is het mooie van deze drone, hij is goedkoop en verliest ook niet veel in waarde.

Vervolgens kun je dan een mooie drone met alle functies die je wilt hebben kopen, na wat vliegen met je goedkope drone weet je precies wat je wel en niet wil en wel en niet nodig hebt.

TOCH MAAR DE PRO?

Mocht je toch echt voor de pro willen gaan, laat dan de DJI Mini 3 Pro aan je voorbij gaan en koop de DJI Mini 4 Pro, dat is toch echt de beste keuze. We hebben vorige maand in onze blog geschreven waarom: De nieuwe DJI Mini 4 Pro vs DJI Mini 3 Pro: onze keuze.

Foutje gezien? Laat het ons weten en neem contact op!