DJI is een van de grootste en bekendste merken als het gaat om drones. DJI drones staan bekend om hun hoge kwaliteit, innovatieve functies en gebruiksvriendelijkheid. Eerder schreven we al over de DJI Mini 4 Pro versus de DJI Mini 3 Pro en de DJI Air 3. Maar welke DJI drone past het beste bij jouw doel, budget en ervaring? In deze blog post geven we je een overzicht van de belangrijkste kenmerken en verschillen tussen de populairste DJI drones.

DJI Mini 4 Pro: de ideale drone voor beginners en reizigers

De DJI Mini 4 Pro is de nieuwste en meest geavanceerde drone in de Mini serie. Deze drone weegt slechts 249 gram, waardoor hij in veel landen geen registratie of vergunning nodig heeft. In Nederland moet deze drone echter wel bij de RDW geregistreerd worden. De DJI Mini 4 Pro heeft een 4K camera met een 1/2.3 inch sensor die prachtige beelden kan vastleggen. De camera kan ook verticaal draaien om echte verticale video’s te maken. De drone heeft een maximale vliegtijd van 34 minuten en een maximaal bereik van 10 km. De DJI Mini 4 Pro heeft ook omnidirectionele obstakeldetectie en een nieuwe functie genaamd ActiveTrack 360°. Met ActiveTrack 360° kan de drone je automatisch volgen en ontwijken van obstakels. De DJI Mini 4 Pro is een perfecte drone voor beginners of voor reizigers die een compacte en veelzijdige drone zoeken.

DJI Air 3: de krachtige allround drone met dubbele camera

De DJI Air 3 is een krachtige en veelzijdige drone die geschikt is voor verschillende doeleinden. De DJI Air 3 heeft een unieke dubbele camera: een 4K camera met een 1/2 inch sensor en een 70 mm telelens camera. Met deze combinatie kun je zowel wijde als ingezoomde beelden maken, en schakelen tussen de twee met een druk op de knop. De drone heeft een maximale vliegtijd van 46 minuten en een maximaal bereik van 15 km. De DJI Air 3 heeft ook omnidirectionele obstakeldetectie en verschillende intelligente vliegmodi, zoals MasterShots, QuickShots en Hyperlapse. De DJI Air 3 is een ideale drone voor gevorderde gebruikers die op zoek zijn naar meer creatieve mogelijkheden en professionele resultaten.

Hoe kies je tussen deze DJI Drones?

Zoals je kunt zien, hebben beide DJI drones hun eigen voordelen en nadelen. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur, budget en doel. Hieronder zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen om je te helpen beslissen.

Gewicht

Hoe belangrijk is het gewicht en de grootte van de drone voor jou? Als je vaak reist of in gebieden woont waar strenge regels gelden voor drones, dan is de DJI Mini 4 Pro een betere optie, deze drone weegt onder de 250 gram en hiervoor heb je geen A1/A3 certificaat nodig, je moet de drone nog wel even registreren bij de RDW. Als je meer ruimte hebt om te vliegen en meer stabiliteit wilt in sterke wind, dan is de DJI Air 3 een betere optie, je hebt dan echter wel een A1/A3 certificaat nodig en ook deze drone moet je registeren bij de RDW. Wil je meer weten over de regels die gelden voor drones? Lees dan deze blog post.

Beeldkwaliteit en zoom functie

Hoe belangrijk is de beeldkwaliteit en de veelzijdigheid van de camera voor jou? Als je tevreden bent met een standaard 4K camera die goede beelden kan leveren, dan is de DJI Mini 4 Pro voldoende. Als je meer wilt experimenteren met verschillende perspectieven, zoomniveaus en effecten, dan is de DJI Air 3 meer geschikt.

Prijs

Hoe belangrijk is de prijs voor jou? De DJI Mini 4 Pro is goedkoper dan de DJI Air 3, zowel in de basisversie als in de Fly More Combo.

Zoals je ziet zijn we fan van Amazon, omdat we daar de beste deals krijgen, maar ook omdat we eenvoudig kunnen retourneren en garantie kunnen claimen.

Conclusie

We hopen dat deze blog post je heeft geholpen om een beter beeld te krijgen van de verschillen en overeenkomsten tussen de Mini 4 Pro en Air 3 DJI drones. Welke DJI drone zou jij kiezen? Laat het ons weten in de reacties!